25 Şubat 2013 Pazartesi

GİZEMLİ MONA LİSA

 Tevfik Taş bu kez de çocuklar için konuşturmuş kalemini. Resmi bize yakınlaştıran güzel bir masal kitabı çıkmış ortaya. Mona Lisa'nın sıcak çizgileriyle buluşturuyor çocukları. Kitabı okuduktan sonra resmin büyülü dünyası merak uyandırıyor.

Kitabın konusu kısaca şöyle; İpek ve Dora başka şehirlerde yaşayan iki arkadaştır. Uzaklarda yaşamalarına rağmen birbirlerinin doğum günlerini hiç unutmazlar. İpek, Dora'ya doğum gününde bir hediye gönderir. İpek'in hediyesi küçük bir takı kutusundadır. Küçük takı kutusundaki hediyeyle Mona Lisa'nın gizemli dünyasına yolculuk başlar. Bu yolculukta Dora Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa resminin gizemlerini keşfeder. Mona Lisa gülümsüyor mu yoksa düşünceli mi, bakışları niye bizleri etkiliyor, yoksa hamile bir kadın mı gibi bir sürü soru takılır Dora'nın da aklına. Sonra da onunla usulca konuşmaya başlar.
 Konumuza kısaca değindikten sonra beni en çok etkileyen yerine gelelim; Louvre müzesindeki gezi... Resimler, heykeller hep bir ağızdan konuşmaya başlıyorlar. Her uygarlığın farklı bir sanat anlayışı olduğunu hissettiriyor yazar renkli sayfalarda. Çocuklarımıza resmin masalsı tadını tattırmak isterseniz tavsiye ederim bu kitabı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder